Sub noua lege, comentariile homofobe făcute în familie sau printre prieteni nu vor fi incriminate, dar denigrarea și discriminarea unei persoane pe baza orientării sexuale sau incitarea la ură față de o persoană prin text, discurs, imagini sau gesturi vor fi interzise. Activistul pentru drepturile persoanelor gay, Jean-Pierre Sigrist, spune că noua lege l-ar fi scăpat de multe bătăi acum patru decenii. Cu toate acestea, criticii spun că noua lege este una a cenzurii, relatează AFP.
Dacă legea antihomofobie ar fi existat acum 40 de ani ”poate nu aș fi fost bătut când am ieșit dintr-un bar din Geneva și nu s-ar fi râs de mine în față când m-am dus la poliție”, a spus Jean-Pierre Sigrist, care crede că legea va fi ”o protecție în fața homofobiei”.
Dar noua legislație adoptată la sfârșitul lui 2018 de către Parlament a făcut să sară conservatorii care, pentru a denunța această ”lege a cenzurii”, au lansat un referendum, asupra căruia elvețienii votează duminică.
Libertatea de expresie ”nu este libertatea de a spune orice”, a spus Sigrist, fondatorul organizației elvețiene pentru profesori homosexuali.

mai mult la  www.hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.