Elveţia a pus capăt miercuri, după luni de tergiversări, unor negocieri cu privire la relaţia sa cu Uniunea Europeană (UE), a anunţat Guvernul, care riscă să provoace furia Bruxellesului, relatează News citând AFP.

Preşedintele elveţian Guy Parmelin a anunţat într-o conferinţăă de presă că Elveţia pune capăt negocierilor unui acord care viza armonizarea cadrului juridic în vederea unei participări a Confederaţiei helvetice la piaţa unică europeană şi instaurarea unui mecamism de soluţionare a diferendelor.

Principalul obstacol în calea unui acord între UE şi Elveţia este interpetarea divergentă a liberei circulaţii a persoanelor.

UE a făcut din semnaea unui acord instituţional o condiţie prelabilă a încheierii oricărui acord bilateral privind un acces eleveţian pe piaţa europeană.

Acest anunţ are loc în urma unui summit UE la Bruxelles, duminică, al lui Guy Parmelin cu preşedinta Comisiei Euroene (CE) Ursula von der Leyen.

Cele două părţi au eşuat să-şi apropie poziţiile în puncte aflate în litigiu – salarii, libera circulaţie a persoanelor şi ajutor public.

 

mai mult la Elveţia pune capăt negocierilor cu UE cu privire la relaţia cu Uniunea şi participarea la piaţa unică europeană / Libera circulație, principalul obstacol pentru elvețieni – International – HotNews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.