Festivalul Internaţional de Film de la Locarno, cel mai important eveniment cinematografic elveţian, inaugurează cea de-a 72-a ediţie – desfăşurată în perioada 7-17 august – cu numeroase filme în competiţie şi cu un omagiu adus regizorului american John Waters, care va primi un Leopard onorific pentru întreaga carieră, relatează EFE.

În vârstă de 73 de ani Waters, regizorul filmului cult ‘Pink Flamingos’ şi cunoscut de asemenea pentru titluri ca ‘Hairspray’ sau ‘Cry Baby’, va primi la Locarno un premiu onorific cu care au fost recompensaţi la ediţiile anterioare regizori ca Bernardo Bertolucci, Jean-Luc Godard sau Terry Gilliam.

Festivalul, celebru pentru proiecţia unor filme în emblematica Piazza Grande din Locarno, va acorda de asemenea un premiu onorific actriţei Hilary Swank, care va veni la festival pentru a-şi primi trofeul.

În piaţa principală a oraşului, transformată cu acest prilej într-unul dintre cele mai mari cinematografe în aer liber din lume, se vor proiecta în afara concursului producţii ca ‘Once Upon a Time in Hollywood’, noul film al lui Quentin Tarantino, sau documentarul britanicului Asif Kapadi, dedicat lui Diego Armando Maradona.

mai mult la :  radiochisinau.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.