Elvetia. Expresul ghețarilor – o călătorie minunată

0
1845

Vă invităm să faceți o călătorie interesantă cu trenul. Călătoriți confortabil prin pasurile înalte ale Alpilor, în apropierea ghețarilor și a satelor pitorești, într-o regiune montană cu peisaje spectaculoase.

Deseori numit „cel mai lent expres din lume”. Expresul Ghețarilor înaintează cu o viteză medie de 35 de kilometri pe oră, suficient de încet pentru a savura panorama impresionantă și în permanentă schimbare: piscuri acoperite de zăpadă, păduri dese, râuri tumultuoase, pajiști alpine și sate de munte din apropierea graniței sudice cu Franța și cu Italia.

După ce pleacă din eleganta stațiune de schi St. Moritz, trenul își începe urcușul spre munți, oferind priveliști asupra ghețarilor, a văilor cu desișuri de zadă, a satelor minuscule cuibărite pe versanți, cu întreruperi la pătrunderea neașteptată în întunericul tunelurilor săpate prin munți. În apropiere de Fusilier, veți trăi senzația de neuitat că vă deplasați prin aer, trenul ieșind din tunel și mergând pe un viaduct înalt, de unde se vede defileul Landwasser.

mai mult la turismistoric.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.