Academia Sighişoara, a cărei a 26-a ediţie se desfăşoară în Cetatea Sighişoarei până în data de 9 august, este un proiect gândit ca un pod cultural între Elveţia şi România, a declarat, pentru AGERPRES, iniţiatorul manifestării, violonistul Alexandru Gavrilovici.

Academia Sighişoara s-a numit la început Festivalul de Muzică de Vară Sighişoara şi dintr-un curs pentru studenţi din România şi Elveţia, susţinut de profesionişti în domeniu, recunoscuţi pe plan mondial, s-a transformat într-un important festival internaţional de muzică, dar cu accent pe caracterul de şcoală de vară.

“Ideea de bază a Academiei Sighişoara a fost, încă din 1993, implementarea unei şcoli de vară, un curs de măiestrie susţinut de profesori de renume internaţional de la academiile din Elveţia, în primul rând. Proiectul Academia Sighişoara este gândit ca un pod cultural între Elveţia şi România, bineînţeles cu contribuţii din afară. Începem întotdeauna în mod tradiţional la 1 august, este Ziua Naţională a Elveţiei şi am ţinut să subliniez în felul acesta şi legătura noastră spirituală şi cetăţenească cu cele două ţări, România şi Elveţia. Probabil că acest concept a ‘dat bine’, cum aud prin România, fiindcă în ultimii zece ani ambasadorii Elveţiei au ţinut să fie prezenţi la Sighişoara şi să ne întărească în această idee a unui pod cultural între cele două ţări, adică o deschidere înspre Europa şi înspre lume, dar într-o atmosferă de parteneriat între cele două ţări”, a declarat Alexandru Gavrilovici, directorul artistic al Academiei Sighişoara.

mai mult la www.punctul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.