Câteva lanţuri de hoteluri din Elveţia oferă clienţilor posibilitatea de a se relaxa şi distra, fără a avea grijă de postări

O vacanţă nu poate fi considerată reuşită, dacă despre ea nu au aflat şi prietenii virtuali. Cam acesta este principiul celor împătimiţi de reţelele de socializare, atunci când pleacă într-o călătorie. Câteva More »

Zăpada a început să dispară din Elveţia, inclusiv din Alpi

Zăpada a început să dispară din Elveţia, ţară identificată tradiţional cu câmpurile înverzite şi dealurile acoperite de zăpadă, care au atras generaţii de schiori şi de excursionişti, se arată într-un studiu realizat More »

Cotidianul elveţian de limbă germană „Neue Zürcher Zeitung“ : Biserica Ortodoxă Română, desfiinţată într-un important cotidian european „Şi în fascism, dar şi în comunism, a fost mereu în slujba puterii“

Analiza publicată în „Neue Zürcher Zeitung“, unul dintre cele mai respectate cotidiene de limba germană din Europa, este intitulată „Şi în fascism, dar şi în comunism, Biserica Ortodoxă a României a fost More »

Descoperire a oamenilor de ştiinţă în canalizarea din Elveţia

Oamenii de ştiinţă elveţieni au găsit aur într-un loc cu totul neaşteptat: în canalizarea şi instalaţiile de epurare a apei uzate din această ţară, scrie CNN. O cantitate de aur, estimată la More »

Cum ar putea atrage Romania mai multi turisti? Un specialist din Elvetia recomanda sa ne promovam mancarea si vinurile

Romania ar trebui sa se concentreze pe anumite tipuri de mancare, dar si pe vinurile pe care le produce atunci cand se promoveaza in afara tarii, pentru a atrage si mai multi More »

UE și Elveția deblochează negocierile privind cooperarea

UE și Elveția au anunțat joi relansarea tuturor negocierilor în diferite domenii de cooperare, după blocajul provocat de proiectele elvețiene pentru a limita imigrația europeană, relatează AFP. Această debloca vine după ce More »

UBS, amendată cu 2 milioane de dolari de Bursa elveţiană

Bursa elveţiană SIX a amendat cu două milioane de franci (două milioane de dolari) cea mai mare bancă din ţară, „UBG Group” AG, pentru că aceasta a comunicat cu întârziere anumite informaţii More »

Elveția avertizează Turcia să nu spioneze diaspora

Ministrul elvețian de externe Didier Burkhalter l-a avertizat joi pe omologul său turc Mevlut Cavusoglu că Elveția va urmări indiciile că Turcia și-a spionat diaspora, transmite Agerpres. Deputatul liberal elvețian Josef Dittli a More »

Academia de Studii Economice din București a încheiat un Acord de parteneriat cu Școala de Ospitalitate din Lausanne

În data de 16 februarie a.c., Academia de Studii Economice din București a încheiat un Acord de parteneriat cu Școala de Ospitalitate din Lausanne (Elveția), cea mai prestigioasă școală din lume în More »

Proteste si la Berna, Elvetia, 10 februarie 2017

Berna, Elvetia, 10 februarie 2017 #Rezist #Romania ✌️ Similare More »

AUDIO. Dragnea, pentru presa străină, despre corupție: „Bullshit”

„Va deveni România republica bananieră a Europei?”, se întreabă postul public elveţian SRF. Jurnaliştii spun de la început că Liviu Dragnea, pe care îl numesc mâna forte din spatele guvernului, este unul More »

Presa din Elvetia, Tagblatt : Zehntausende demonstrieren in Rumänien, „Fürchtet Euch, das Land erhebt sich”

RUMÄNIEN ⋅ Trotz eisigen Winterwetters lassen Rumäniens Regierunsgegner nicht locker: Bei der grössten Protestaktion seit Jahren fordern sie die Regierung auf, Pläne zur Lockerung der Antikorruptionsgesetze aufzugeben. In Rumänien demonstrierten am Sonntagabend More »

Doua avioane de lupta elvetiene au zburat la mica distanta de o aeronava guvernamentala ruseasca intr-o „verificare de rutina”

Moscova a cerut explicatii Guvernului elvetian dupa ce doua avioane de lupta elvetiene F/A 18 au zburat la mica distanta de un avion guvernamental rusesc care avea ca destinatie Peru, unde are More »

Elvetienii dau puteri sporite serviciilor secrete

Elvetienii dau puteri sporite serviciilor secrete. Elvetienii au spus masiv „da”, duminica, unei legi a informatiilor care autorizeaza serviciile secrete sa le supravegheze comunicatiile telefonice si activitatile pe Internet, potrivit primelor estimari cu More »

Video. In Elvetia se inaugureaza cel mai lung tunel feroviar din lume. Are 57 km si a costat 11 miliarde euro

Miercuri se inaugureaza cu fast in Elvetia cel mai lung tunel feroviar din lume, sapat sub Alpi si cu o lungime de 57 km. Lucrarile au durat 17 ani si au costat More »

Industria luxului din Elvetia nu mai merge ceas

Orologierii elvetieni se pregatesc de inca un an dificil din cauza dificultatilor economice care limiteaza cererile pentru branduri de lux pe principalele piete de export. Vanzarile in Hong Kong, prima piata mondiala More »

Elvetia va tine un referendum care va hotari daca bancile comerciale vor mai putea sa creeze bani

Elvetia va tine un referendum pentru a decide daca bancilor comerciale li se va interzice sa creeze bani, informeaza The Telegraph . Guvernul federal elvetian a confirmat joi ca va tine aceasta More »

Kriminalität: Freiburger Polizei fasst rumänische Panzerknacker

FREIBURG – Die Freiburger Kantonspolizei hat mehrere Rumänen festgenommen, denen sie 20 Einbrüche oder Einbruchversuche in Einkaufszentren vorwirft. Dort sollen die Männer jeweils Tresore aufgebrochen haben. Eine Beute von mehr als 370’000 More »

Ministrul elveţian al Finanţelor şi-a anunţat demisia, după victoria partidului naţionalist SVP

Ministrul Finanţelor, Eveline Widmer-Schlumpf, şi-a anunţat demisia după şapte ani în Guvernul Elveţiei, după ce partidul său conservator a pierdut alegerile din această lună, fiind câştigate de o formaţiune politică antiimigraţie, informează More »

Elvetia este prima tara care suspenda vanzarea modelelor Volkswagen suspecte ca ar fi fost modificate pentru a pacali testele

Autoritatile elvetiene au anuntat ca suspenda vanzarile de masini diesel noi din grupul Volkswagen, interdictia urmand a se aplica doar celor suspecte ca ar contine software-ul folosit pentru a trisa la teste, More »

Economia Elveției a crescut, în al doilea trimestru. Ar putea urma o nouă apreciere a CHF

Economia Elveţiei a crescut peste aşteptări, în trimestrul al doilea, susţinută de exporturile care au rezistat neaşteptat de bine la presiunea francului puternic, relatează Reuters, preluat de Mediafax. PIB-ul elveţian a avansat cu More »

 

Comunitatea română din Elveţia: apariţia ultimului numar al publicaţiei „Căminul Românesc”


Vă semnalăm apariţia numărului 1/2012 al publicaţiei "Căminul Românesc", publicaţie editată la Geneva de către asociaţia "Comunitatea română din Elveţia", redactor şef fiind domnul Ştefan Racovitză.

Din sumar:

  • Din activitatea Comitetului
  • Scriitorii din Basarabia uitaţi de Istoria literaturii române
  • Ruxandra Racovitză, o artistă excepţională
  • Să te temi de greci şi când li se fac daruri

"Câminul Românesc" apare de 4 ori pe an iar un abonament costă 40 CHF în Elveţia şi în străinătate 50 CHF sau echivalentul în altă valută convertibilă, plătit prin virament în contul IBAN CH67 0078 8000 A102 6056 7 la "Banque Cantonale de Genève", cu menţiunea "pour la Communauté Roumaine de Suisse. Abonnement journal", adresa: CP 276/CH Geneve 17, Nr. BIC: BCGECHGGXXX. Plata în Elveţia se face şi printr-o plată cu formularul roz la contul poştal 12-1-20, cu menţiunea "A 1026.05.67, Communauté Roumaine de Suisse".

 

Ne străduim să vă fim utili și să întreținem această biserică. Pentru a reuși cât mai bine va trebui să fim cât mai mulți. Alăturați-vă eforturilor noastre completând formularul de aderare disponibil pe acest site, sau făcând o donație bisericii!.

În urma succesului de participare la chermeza din 29 octombrie trecut, ca și în urma numeroaselor sugestii făcute de participanți de a repeta astfel de evenimente, Comitetul studiază posibilitatea organizării unui nou eveniment – o serbare câmpeneascâ – la începutul lunii iunie 2012 (foarte probabil 9 iunie). Am dori să introducem elemente de folclor, și în special de folclor maramureșan în cinstea bisericii noastre care vine de pe acele meleaguri. Vă rugăm să ne ajutați cu propuneri și sugestii! Începând cu acest număr am deschis o pagină dedicată acestei manifestații și în care vom publica sugestiile dumneavoastră, ca și informații despre stadiul de pregătire.

În urma votului de susținere al Adunării Generale Extraordinare din 5 februarie (a se vedea mai jos) avem plăcerea să vă informăm că s-a trecut imediat la acțiune și că lucrările pentru repararea acoperișului au demarat și s-au încheiat în ultima săptămână a lunii martie.
Pentru a ameliora și mai departe conținutul acestui site și a-l face și mai util pentru dumneavoastră vă invit să-mi faceți propuneri și sugestii și eventual să-mi trimiteți materiale (articole, fotografii) spre publicare, bine înțeles în măsura în care acestea sunt susceptibile să suscite interesul membrilor acestei Comunități. Aștept propunerile dumneavoastră pe adresa administratorului site-lui site@comrom.ch.
Multe mulțumiri, Radu Eftimie.

Mulțumim tuturor internauților care ne vizitează site-ul! Unora dintre vizitatori li se pare că, noi fiind o asociație românească, am putea să-i ajutăm la imigrarea și instalarea în Elveția, și ne adresează cereri în acest sens. Ne pare rău că trebuie să-i dezamăgim, i-am ajuta cu dragă inimă, dar suntem în imposibilitatea de a o face. Funcționăm după dreptul elvețian ca asociație cu scop nelucrativ, deci nu avem nici posibilitatea, nici dreptul, de a ne atribui rol de serviciu de imigrare, de agenție imobiliară, sau de agenție de plasare în serviciu. O dată ce ați sosit în Elveția noi putem, prin intermediul slujbelor duminicale de la biserica noastră, să oferim cadrul întâlnirilor cu alți compatrioți care vă mai pot da un sfat sau o informație în problemele care vă frământă. Mulțumim pentru înțelegere!

Comitetul Comunității – adresa email comitet@comrom.ch

Stefan Racovitza

  Stefan Racovitza
Președinte, însărcinat cu legătura dintre Comitet şi Redacția „Căminului Românesc” şi coresponsabil cu activităţile culturale promovate de Comunitate

Ilie Berindei

  Ilie Berindei
Vicepreședinte și responsabil cu gestiunea bunurilor imobiliare ale Comunității

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: