Uniunea Europeana si Elvetia au semnat acordul privind transparenta fiscala, care marcheaza de facto sfarsitul secretului bancar elvetian

Uniunea Europeana si Elvetia au semnat miercuri, la Bruxelles, un acord major asupra transparentei fiscale, care marcheaza sfarsitul secretului bancar elvetian pentru rezidentii din Uniunea Europeana si care va permite impiedicarea disimularii More »

Brokerul Cristian Sima a fost audiat de procurori în Elveția | Este suspectat de o înșelăciune de 2,5 milioane de euro

Unul dintre cei mai influenți brokeri, Cristina Sima, este acuzat de procurori de înșelăciune și spălare de bani. Acesta este fugit din țară de aproape trei ani, motivând că îi este frică More »

Francul bagă Elveţia în recesiune

Economia Elvetiei ar putea inregistra unul sau doua trimestre de contractie, pe fondul aprecierii francului elvetian fata de euro si dolar, in urma deciziei bancii centrale de a elimina plafonul minim de More »

SwissLeaks: Conturile secrete ale lui Viorel Hrebenciuc din Elveția

Influentul lider PSD a deținut conturi secrete în Geneva, la filiala uneia dintre cele mai mari bănci din lume, conturi pe care le-a împărțit cu un personaj cheie din afacerea Megapower, potrivit More »

Banca Nationala a Elvetiei este pregatita sa intervina pe piata valutara pentru a relaxa politica monetara

Banca Nationala a Elvetiei (BNS) este pregatita sa intervina pe piata valutara pentru a relaxa politica monetara, dupa ce, in 15 ianuarie, a eliminat pragul minim de 1,20 franci pentru un euro, More »

La Multi Ani ! Revelion la Zurich

Like this:Like Loading... More »

LeMatin.CH : 25 ans après la chute de Ceausescu, une nostalgie demeure

Le dictateur et sa femme étaient abattus après un procès expéditif de 55 minutes, mettant fin à 24 ans de régime extrêmement répressif. Mais aujourd’hui, la Roumanie lutte contre la nostalgie du More »

Elvețienii vor interzicerea vălului islamic

Un sondaj realizat în Elveția a relevat că majoritatea cetățenilor doresc interzicerea purtării burqa (vălul islamic integral), informează Mediafax. Săptămânalul SonntagsBlick notează că în toate grupurile de vârstă şi în toate regiunile cei More »

Elveţia: Referendumul pentru limitarea migraţiei a eşuat

La referendumul de duminică, elveţienii au respins, potrivit primelor tendinţe de vot, înăsprirea drastică a legilor privind migraţia. Aparent au eşuat şi alte două plebiscite. Cetăţenii elveţieni par să fi respins limitarea More »

Doi observatori “elvetieni” la vot “romanesc”

Data: 16 noiembrie 2014, turul al II-lea al alegerilor prezidențiale Locul: două sate teleormănene  Motivul: ne pasă de România! Cine suntem?  Noi, Monica și George, suntem doi români stabiliți în Elveția din More »

 
ambasadoruul-elvetiei

Ambasadorul Elveției în România, AFIRMAȚIE INTERESANTĂ | „Când am venit în România, în 2011, observam foarte multe persoane importante care erau de neatins. Din fericire, acele vremuri au trecut”

Ambasadorul Elveției, Jean-Hubert Lebet, a dezvăluit că atunci când a ajuns în România, în vara lui 2011, a fost uimit să vadă că foarte multe persoane erau de “neatins”. Acum, acele vremuri au apus, prin lupta anticorupție. El apreciază că justiția este prima virtute a unui stat, iar corupția e cancerul instituțiilor.

ambasadoruul-elvetiei

Jean-Hubert Lebet a spus că justiția trebuie să fie responsabilitatea tuturor instituțiilor statului și a celor care lucrează în cadrul acestor instituții, politicieni, funcționari publici și magistrați, precum și a societații civile.

ponta-ceausescu-e1411216017949

Victor Ponta are credibilitate ZERO în Elvetia. Cotidianul Blick: Trotz Korruptionsvorwürfen Rumäniens Regierungschef behält Immunität

Blick (Elvetia): Premierul României are imunitate la corupție

Bukarest – Rumäniens Parlament hat die Aufhebung der Immunität des mit Korruptionsvorwürfen konfrontierten Regierungschefs Victor Ponta abgelehnt. Die Ermittlungen wegen Steuerbetrugs und Geldwäscherei können trotzdem weitergehen.

ponta-ceausescu-e1411216017949

Gegen die Aufhebung der Immunität stimmten am Dienstag in Bukarest 231 Abgeordnete. Dafür votierten lediglich 120.

Die rumänische Antikorruptionsbehörde DNA hatte in der vergangenen Woche ein Strafverfahren gegen den 42-jährigen Ponta angekündigt. Sie forderte das Parlament daher auf, Pontas Immunität als Abgeordneter aufzuheben.

A Swiss national flag waves in front of the headquarters of Swiss bank Credit Suisse at the Paradeplatz square in Zurich October 23, 2008.   REUTERS/Arnd Wiegmann (SWITZERLAND)

Uniunea Europeana si Elvetia au semnat acordul privind transparenta fiscala, care marcheaza de facto sfarsitul secretului bancar elvetian

Uniunea Europeana si Elvetia au semnat miercuri, la Bruxelles, un acord major asupra transparentei fiscale, care marcheaza sfarsitul secretului bancar elvetian pentru rezidentii din Uniunea Europeana si care va permite impiedicarea disimularii de venituri nedeclarate in conturi din Elvetia, scrie AFP.

NYT2009030318474763C

NYT2009030318474763C

“Este vorba de o noua lovitura data celor care fraudeaza fiscul si un pas suplimentar spre o fiscalitate mai corecta in Europa”, a declarat Pierre Moscovici, comisarul european insarcinat cu Fiscalitatea.

In cadrul acordului semnat miercuri, UE si Elvetia vor schimba in mod automat informatii despre conturile rezidentilor lor incepand cu 2018.

ANAF-ul verifică 50 de români ce dețin conturi în Elveția (VIDEO)

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) va verifica 50 de români care dețin conturi secrete deschise la HSBC Elveția, după ce a primit o serie de date de la instituția similară din Franța, informează B1 TV.
Inspectorii ANAF vor verifica dacă există diferențe între suma declarată de către respectivele persoane în România și sumele găsite în conturile din Elveția. În cazul bunurilor nedeclarate, acestea vot fi impozitate cu 16%.

Cele  50 de persoane vor fi chemate în fața inspectorilor fiscali pentru a da declarații referitoare la conturile secrete. Întreaga operațiune se va desfășura sub coordonarea unei structuri speciale, alcătuită din cinci insspectori, desemnată de șeful ANAF.

1000

Cel puţin cinci morţi într-un incident armat produs în Elveţia

Cel puţin cinci persoane au fost ucise într-un incident armat produs în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică în nordul Elveţiei, informează presa elveţiană.

Potrivit publicaţiei Basler Zeitung, incidentul armat a avut loc într-o clădire din orăşelul Würenlingen, situat la 30 de kilometri nord de Zurich.

1000

Poliţia elveţiană nu a reuşit încă să stabilească identităţile victimelor şi nici împrejurările în care s-a produs incidentul armat.

swiss_franc_bills

Banca Naţională a Elveţiei: Francul s-ar putea aprecia din cauza crizei din Grecia

Banca Naţională a Elveţiei (BNE) a avertizat vineri că francul s-ar putea aprecia din cauza incertitudinilor provocate de criza datoriilor din Grecia, iar instituţia va fi în continuare pregătită să intervină pentru a nu permite monedei să se întărească prea mult.

“Aşa cum arată evoluţiile recente, francul elveţian s-ar putea aprecia temporar, ca reacţie la incertitudinile sporite legate de problema datoriilor Greciei”, afirmă preşedintele băncii centrale, Thomas Jordan, într-o prezentare pregătită pentru adunarea acţionarilor BNE.

swiss_franc_bills

Jordan a spus că banca centrală monitorizează îndeaproape efectul crizei din Grecia asupra francului şi Elveţiei.

“Vom rămâne activi pe piaţa valutară atât cât va fi necesar”, a precizat Jordan.

%d bloggers like this: