La Multi Ani ! Revelion la Zurich

Like this:Like Loading... More »

LeMatin.CH : 25 ans après la chute de Ceausescu, une nostalgie demeure

Le dictateur et sa femme étaient abattus après un procès expéditif de 55 minutes, mettant fin à 24 ans de régime extrêmement répressif. Mais aujourd’hui, la Roumanie lutte contre la nostalgie du More »

Elvețienii vor interzicerea vălului islamic

Un sondaj realizat în Elveția a relevat că majoritatea cetățenilor doresc interzicerea purtării burqa (vălul islamic integral), informează Mediafax. Săptămânalul SonntagsBlick notează că în toate grupurile de vârstă şi în toate regiunile cei More »

Elveţia: Referendumul pentru limitarea migraţiei a eşuat

La referendumul de duminică, elveţienii au respins, potrivit primelor tendinţe de vot, înăsprirea drastică a legilor privind migraţia. Aparent au eşuat şi alte două plebiscite. Cetăţenii elveţieni par să fi respins limitarea More »

Doi observatori “elvetieni” la vot “romanesc”

Data: 16 noiembrie 2014, turul al II-lea al alegerilor prezidențiale Locul: două sate teleormănene  Motivul: ne pasă de România! Cine suntem?  Noi, Monica și George, suntem doi români stabiliți în Elveția din More »

Intalnire Bogdan Aurescu – John Kerry in Elvetia

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut miercuri o intrevedere cu secretarul de Stat al SUA, John Kerry, in marja Consiliului Ministerial OSCE de la Basel (Elvetia), anunta MAE. Aurescu a reiterat More »

Reţea de falşi poliţişti români, destructurată în Elveţia

O reţea de şapte persoane care se dădeau drept poliţişti şi înşelau turişti în Elveţia a fost reţinută de autorităţi, se arată într-un comunicat difuzat vineri de poliţiile cantonale din Geneva şi More »

Elveţia a câştigat Cupa Davis pentru prima oară în istorie. Nou RECORD de audienţă în această competiţie – FOTO

Echipa Elveţiei a câştigat Cupa Davis pentru prima oară în istorie, după ce conduce cu scorul de 3-1 în întâlnirea cu Franţa, în urma victoriei lui Roger Federer în faţa lui Richard More »

Demisia lui Corlatean în presa din Elvetia. Românii din afara tarii împiedicati intentionat sa voteze .

Ponta mai bine îl lasa somer pe Corlatean decît sa le dea o sansa românilor din Elvetia, sa voteze . Ar face orice ca sa-i opreasca pe românii din Elvetia sa voteze More »

Unde plecăm din ţară: topul celor mai bune ţări pentru emigrare. E L V E T I A of course !!!!

Dacă ai planuri de emigrare, cea mai bună alegere este Elveţia. Pe lângă ciocolata foarte gustoasă şi peisajele spectaculoase, această ţară are multe de oferit emigranţilor: o calitate foarte bună a vieţii, More »

 
zurich

La Multi Ani ! Revelion la Zurich

zurich

2138158_pic_970x641

LeMatin.CH : 25 ans après la chute de Ceausescu, une nostalgie demeure

Le dictateur et sa femme étaient abattus après un procès expéditif de 55 minutes, mettant fin à 24 ans de régime extrêmement répressif. Mais aujourd’hui, la Roumanie lutte contre la nostalgie du communisme.

Il y a 25 ans, le 22 décembre de 1989, le dictateur roumain Nicolae Ceausescu était contraint de fuir avec sa femme, face à la colère de la population. Rattrapé, le couple a eu droit à un procès expéditif de 55 minutes. Trois jours plus tard, le 25 décembre, ils étaient fusillés.

2138158_pic_970x641

Un quart de siècle après cet événement qui a marqué les mémoires et l’Histoire, de jeunes Roumains s’attellent à combattre l’ignorance ou la nostalgie qui entourent le régime communiste, que ce soitt en classe ou derrière la caméra de leurs smartphones.

a9fcc88c1fdb6ce89ce24d760d16854119e9cacd75ab8ea0072c28c10fe2c3ca

Elvețienii vor interzicerea vălului islamic

Un sondaj realizat în Elveția a relevat că majoritatea cetățenilor doresc interzicerea purtării burqa (vălul islamic integral), informează Mediafax.

a9fcc88c1fdb6ce89ce24d760d16854119e9cacd75ab8ea0072c28c10fe2c3ca

Săptămânalul SonntagsBlick notează că în toate grupurile de vârstă şi în toate regiunile cei care s-au pronunţat pentru interzicerea vălului sunt majoritari, inclusiv în Elveţia Romandă (60%), o regiune mai deschisă către diversitate.

Din cele 1.019 de persoane chestionate, 62% au afirmat că doresc interzicerea vălului islamic integral pe teritoriul ţării lor, 32% s-au opus unei astfel de măsuri, iar 6% nu au avut nicio opinie.

Carnea de pisica, delicatesa in meniul de Craciun din Elvetia. Activistii pentru drepturile animalelor denunta gestul barbar

Scoateti in afara legii consumul carnii de pisica ori caine! Este apelul adresat parlamentului elvetian de activistii pentru drepturile animalelor.

Acestia au depus si o petitie care denunta drept practica barbara includerea carnii de pisica in meniurile de Craciun traditionale din zona rurala a Elvetiei.

Parlamentul elvetian a respins deja o motiune similara in 1993. Printre cei 16.000 de semnatari ai petitiei se numara si celebritati iubitoare de animale, printre care actrita Brigitte Bardot.

640x392_34500_41428

Elveţia: Referendumul pentru limitarea migraţiei a eşuat

La referendumul de duminică, elveţienii au respins, potrivit primelor tendinţe de vot, înăsprirea drastică a legilor privind migraţia. Aparent au eşuat şi alte două plebiscite.

Cetăţenii elveţieni par să fi respins limitarea drastică a migraţiei. Potrivit postului public de televiziune SRF, iniţiativa “Asociaţiei pentru mediu şi populaţiei Ecopop” a fost respinsă cu largă majoritate.

640x392_34500_41428

Ecopop ceruse limitarea prin lege a migraţiei la 0,2 la sută din populaţia ţării. Astfel, numai aproximativ 16.000 de oameni ar fi avut pe an dreptul să se stabilească în Ţara Cantoanelor. În ultimii ani, aproximativ 80.000 de oameni s-au stabilit anual în Elveţia.

Elvetia-Romania

Doi observatori “elvetieni” la vot “romanesc”

Data: 16 noiembrie 2014, turul al II-lea al alegerilor prezidențiale Locul: două sate teleormănene  Motivul: ne pasă de România!

Cine suntem?  Noi, Monica și George, suntem doi români stabiliți în Elveția din 2010, dar cu sufletul nedespărțiți de țară, foști ONG-iști, momentan unul corporatist, iar celălalt doctorand, doi revoltați civic în stare latentă.

Elvetia-Romania

După primul tur primeam mesaje disperate din țară cum că se fură voturi, sunt amenințări, etc. și asta de la oameni care ne găseau pe Facebook. Ne rugau pe noi, cei din afară, să ieșim mai mulți la vot. La un calcul scurt iți dai seama că în Diaspora sunt doar 2-3% din voturi. Tot acasă era important să se voteze corect. Ne întrebam: Unde este societatea civilă? Am realizat că în România avem nevoie de acea societate civilă independentă, neșantajabilă și neinfluențabilă, neafiliată politic și nici dependentă bugetar de instutuțiile statului excesiv politizate. Și de-odată am realizat că ne uităm chiar la noi!

%d bloggers like this: