Kriminalität: Freiburger Polizei fasst rumänische Panzerknacker

FREIBURG – Die Freiburger Kantonspolizei hat mehrere Rumänen festgenommen, denen sie 20 Einbrüche oder Einbruchversuche in Einkaufszentren vorwirft. Dort sollen die Männer jeweils Tresore aufgebrochen haben. Eine Beute von mehr als 370’000 More »

Ministrul elveţian al Finanţelor şi-a anunţat demisia, după victoria partidului naţionalist SVP

Ministrul Finanţelor, Eveline Widmer-Schlumpf, şi-a anunţat demisia după şapte ani în Guvernul Elveţiei, după ce partidul său conservator a pierdut alegerile din această lună, fiind câştigate de o formaţiune politică antiimigraţie, informează More »

Elvetia este prima tara care suspenda vanzarea modelelor Volkswagen suspecte ca ar fi fost modificate pentru a pacali testele

Autoritatile elvetiene au anuntat ca suspenda vanzarile de masini diesel noi din grupul Volkswagen, interdictia urmand a se aplica doar celor suspecte ca ar contine software-ul folosit pentru a trisa la teste, More »

Economia Elveției a crescut, în al doilea trimestru. Ar putea urma o nouă apreciere a CHF

Economia Elveţiei a crescut peste aşteptări, în trimestrul al doilea, susţinută de exporturile care au rezistat neaşteptat de bine la presiunea francului puternic, relatează Reuters, preluat de Mediafax. PIB-ul elveţian a avansat cu More »

Un lup UCIGAŞ a produs PANICĂ în Elveţia. Autorităţile îl caută pentru a-l ÎMPUŞCA

Un lup a pus pe jar autorităţile cantonului elveţian Valais. Acestea au autorizat joi împuşcarea unui lup care a ucis 38 de oi între 19 iunie şi 8 august 2015.   Având More »

Uniunea Europeana si Elvetia au semnat acordul privind transparenta fiscala, care marcheaza de facto sfarsitul secretului bancar elvetian

Uniunea Europeana si Elvetia au semnat miercuri, la Bruxelles, un acord major asupra transparentei fiscale, care marcheaza sfarsitul secretului bancar elvetian pentru rezidentii din Uniunea Europeana si care va permite impiedicarea disimularii More »

Brokerul Cristian Sima a fost audiat de procurori în Elveția | Este suspectat de o înșelăciune de 2,5 milioane de euro

Unul dintre cei mai influenți brokeri, Cristina Sima, este acuzat de procurori de înșelăciune și spălare de bani. Acesta este fugit din țară de aproape trei ani, motivând că îi este frică More »

Francul bagă Elveţia în recesiune

Economia Elvetiei ar putea inregistra unul sau doua trimestre de contractie, pe fondul aprecierii francului elvetian fata de euro si dolar, in urma deciziei bancii centrale de a elimina plafonul minim de More »

SwissLeaks: Conturile secrete ale lui Viorel Hrebenciuc din Elveția

Influentul lider PSD a deținut conturi secrete în Geneva, la filiala uneia dintre cele mai mari bănci din lume, conturi pe care le-a împărțit cu un personaj cheie din afacerea Megapower, potrivit More »

Banca Nationala a Elvetiei este pregatita sa intervina pe piata valutara pentru a relaxa politica monetara

Banca Nationala a Elvetiei (BNS) este pregatita sa intervina pe piata valutara pentru a relaxa politica monetara, dupa ce, in 15 ianuarie, a eliminat pragul minim de 1,20 franci pentru un euro, More »

 
ccer_christmas_party2015

Petrecerea de Craciun a Camerei de Comert Elvetia Romania

CCE-R CHRISTMAS PARTY 2015 (Dec. 09, 2015)

2015-12-09  Bucharest, Mica Elvetie

We kindly invite you to the CCE-R Christmas Party 2015 at Mica Elveție restaurant (60, Franceză str.), on Dec. 09, 2015, starting at 19:00.

Our host, chef Jakob Hausmann, will welcome us with a glass of gluehwein. The evening will continue around cheese fondue pots and Christmas presents will come at the end. An excellent Romanian wine tasting will be offered.

12274311_1001674893218807_2481522856479110035_n-480x320

Rezultatul cooperării româno-elveţiene la SC Azomureş SA

Ambasadorul Confederaţiei Elveţiene în România, Jean-Hubert Lebet, a declarat joi, la Târgu Mureş, în cadrul ceremoniei de finalizare a investiţiilor în valoare de 240 milioane de euro de la SC Azomureş SA, că această companie este unul dintre cele mai bune exemple de cooperare româno-elveţiană.

‘În calitatea mea de ambasador al Elveţiei am nevoie de poveşti de succes din România pentru a le prezenta lumii întregi, ca să înţeleagă realităţile de aici, că România este o ţară frumoasă, cu oameni deosebiţi (…) Sunt sigur că şi povestea Azomureş este unul dintre cele mai bune exemple ale succesului cooperării dintre România şi Elveţia’, a afirmat Jean-Hubert Lebet, care a precizat că acest succes a fost posibil datorită tehnicienilor români, muncitorilor români, populaţiei României.

ambasadorul-elvetiei-e1447946556766

Ambasadorul elveţian a precizat că a avut ocazia să urmărească istoria Târgu Mureşului de la venirea sa la post în România, că aceasta a fost o experienţă plăcută şi a felicitat autorităţile locale şi naţionale pentru suportul acordat Azomureş în cadrul acestei investiţii.

În urma investiţiilor în valoare de 240 milioane de euro, finalizate joi, Ameropa Holding, care are sediul în Elveţia, a urmărit, pe lângă respectarea normelor de protecţia mediului, mărirea capacităţii de producţie la 1,5 milioane de tone de îngrăşăminte anual, de la 1,3 milioane de tone cât produce în prezent şi reducerea consumului energetic.

Mit-einer-Trennscheibe-brachen-die-Rumaenen-jeweils-die-Tresore-auf

Kriminalität: Freiburger Polizei fasst rumänische Panzerknacker

FREIBURG – Die Freiburger Kantonspolizei hat mehrere Rumänen festgenommen, denen sie 20 Einbrüche oder Einbruchversuche in Einkaufszentren vorwirft. Dort sollen die Männer jeweils Tresore aufgebrochen haben.

Eine Beute von mehr als 370’000 Franken sollen die Rumänen auf diese Weise gemacht haben, wie die Freiburger Kantonspolizei am Freitag mitteilte. Ausser auf Bargeld hatten es die Rumänen laut der Mitteilung auch auf Parfüms und Kosmetika abgesehen. Meistens brachen sie eine Dachluke auf und stiegen so in die Gebäude ein.

Acht Rumänen und einer Rumänin wirft die Freiburger Kantonspolizei banden- und gewerbsmässigen Diebstahl vor. Die Frau, eine 30-jährige aus dem Kanton Bern, verdächtigt die Polizei, den Einbrechern eine Wohnung im Kanton Bern, ein Fahrzeug und Mobiltelefone zur Verfügung gestellt zu haben. Auch sie wurde vorübergehend festgenommen.

Mit-einer-Trennscheibe-brachen-die-Rumaenen-jeweils-die-Tresore-auf

Die fünf Haupttäter befinden sich weiterhin in Haft. Sie waren bereits ausländischen Polizeikorps wegen verschiedener Straftaten bekannt. Die Festgenommenen haben laut der Mitteilung die meisten Vorwürfe gestanden und mit der Polizei kooperiert.

Media reported the arrest of the former head of the Swiss accounts of the Ministry of Agriculture

Autorităţile din Elveţia ar fi îngheţat bunuri ale ex-ministrului rus al agriculturii Elena Skrinik într-un dosar de spălare de bani

Autorităţile din Elveţia ar fi îngheţat bunuri locale ale fostului ministru rus al agriculturii Elena Skrinik, intr-o investigatie legata de presupuse operaţiuni de spălare de bani. Potrivit mediilor de informare rusesti, care citeaza surse anonime din procuratura elveţiana, ar fi vorba de conturi in valoare de 61 de milioane de dolari si de operaţiuni de spalare de bani intre 2007 si 2012, in valoare de 140 de milioane de dolari. Skrinik locuieste pe riviera franceza.

Intr-un interviu cu agentia de stiri Serviciul de Stiri Rusesti, fostul demnitar de la Moscova a negat că ar avea 61 de milioane de dolari in conturi elveţiene, spunind ca aceasta sunt „minciuni”.

Skrynnik comment on a criminal complaint

epa03513127 Swiss President and Finance Minister Eveline Widmer-Schlumpf (R) and Luxembourg Finance Minister Luc Frieden (L) adresse the media after their meeting at the Finance Ministry in Luxembourg, 18 December 2012.  EPA/NICOLAS BOUVY

Ministrul elveţian al Finanţelor şi-a anunţat demisia, după victoria partidului naţionalist SVP

Ministrul Finanţelor, Eveline Widmer-Schlumpf, şi-a anunţat demisia după şapte ani în Guvernul Elveţiei, după ce partidul său conservator a pierdut alegerile din această lună, fiind câştigate de o formaţiune politică antiimigraţie, informează site-ul agenţiei de presă AFP.

Eveline Widmer-Schlumpf şi-a anunţat demisia miercuri, însă nu a precizat clar care sunt motivele acestei decizii, insistând că plecarea sa din Guvernul elveţian nu are nicio legătură cu alegerile generale din 18 octombrie, în urma cărora Partidul Popular Elveţian (SVP) a câştigat o treime din mandatele din Parlament.

widmer_zoom945_0

Demisia sa era aşteptată după ce Partidul Democrat-Conservator, al cărui lider este, a pierdut alegerile, în timp ce SVP şi-a consolidat poziţia politică.

affiche-udc-suisse

Deapta populistă, avânt spectaculos în alegerile din Elveţia

Dreapta populistă elveţiană UDC, anti-imigraţie şi anti-Uniunea Europeană, a înregistrat duminică un progres spectaculos în alegerile parlamentare, ieşind întărită din acest scrutin ca cel mai mare partid din Confederaţia Helvetică şi exercitând presiuni asupra Bernei pentru a introduce cote în legătură cu persoanele ce vin din Uniunea Europeană.
affiche-udc-suisse

Parlamentul elveţian a virat la dreapta în urma legislativelor de duminică. Uniunea democratică de centru (UDC), partidul de dreapta anti-imigraţie, rămâne primul partid din ţara cantoanelor cu circa 28 la sută din sufragiile exprimate. Victoria naţionaliştilor din UDC, formaţiunea tribunului miliardar Christopher Blocher, depăşeşte toate previziunile. Partidul anti-imigraţie îşi întăreşte poziţia de prim partid al Elveţiei cucerind 11 mandate suplimentare faţă de precedentul scrutin. UDC va deţine astfel 64 de locuri dintr-un total de 200 în viitorul parlament de la Berna. Dreapta moderată din Partidul liberalilor radicali recâştigă terenul pierdut acum 4 ani şi dă astfel Consiliului naţional – parlamentul ţării cantoanelor – o coloratură conservatoare. Analiştii estimează că un context internaţional tensionat – criza refugiaţilor, raporturile dificile cu UE – explică acest viraj la dreapta. Alegătorii au fost pare-se sensibili la sloganul populiştilor « să rămânem liberi ».
%d blogeri ca acesta: